Sport

FIFPRO i del në mbrojtje lojtarëve

FIFPRO i del në mbrojtje lojtarëve
 

Sindikata botërore e futbollistëve, FIFPRO thotë se “do të kundërshtojë me forcë” çdo veprim juridik nga çdo anë që bllokon lojtarët të garojnë për ekipet e tyre kombëtare. Parandalimi i lojtarëve nga pjesëmarrja në Kupat e Botës dhe Kampionatet Evropiane është kërcënuar si pasojë e çdo kampionati të shkëputur. UEFA ka paralajmëruar se do të bllokojë të gjithë lojtarët për të luajtur në Evropian.

“Kërcënimet për një garë të shkëputur dhe koncesionet pasuese për të reformuar garat evropiane të futbollit kanë formuar vendimmarrjen për vite me radhë. Kjo dinamikë ka zëvendësuar diskutimet transparente dhe gjithëpërfshirëse mbi mundësitë e reformave të konkurrencës për të gjithë lojtarët, tifozët, klubet, ligat dhe federatat”, thuhet në njoftimin e FIFPRO.