Sport

Crnogorac: Suksesi i xhudistëve të Kosovës në Evropian është fryt i punës së përkushtuar shumëvjeçare

Crnogorac: Suksesi i xhudistëve të Kosovës në Evropian është fryt i punës së përkushtuar shumëvjeçare

“Kampionati i fundit Evropian në Portugali përuroi një fitues të ri të përgjithshëm, Federatën e Xhudos së Kosovës. Për disa kjo është befasi e madhe. Për mua nuk është. Ky sukses është fryt i shumë vjetëve pune të përkushtuar, para së gjithash nga vëllezërit Kuka. Trajneri Driton Kuka është zemra dhe shpirti i gjithë këtij suksesi”, ka thënë Branislav Crnogorac. Ai thotë se Driton Kuka është trajneri më i mirë në botë dhe se suksesi i xhudos kosovare është planetar

 

“Kampionati i fundit Evropian në Portugali përuroi një fitues të ri të përgjithshëm, Federatën e Xhudos së Kosovës. Për disa kjo është befasi e madhe. Për mua nuk është. Ky sukses është fryt i shumë vjetëve pune të përkushtuar, para së gjithash nga vëllezërit Kuka. Trajneri Driton Kuka është zemra dhe shpirti i gjithë këtij suksesi”, ka thënë Branislav Crnogorac. Ai thotë se Driton Kuka është trajneri më i mirë në botë dhe se suksesi i xhudos kosovare është planetar

Në superlativ flet për Kosovën e sidomos për Driton Kukën njeriu kryesor i xhudos në Bosnjë-Hercegovinë, Branislav Crnogorac. Profesori Crnogorac është kryetar i Federatës së Xhudos së Bosnjë-Hercegovinës dhe trajner i suksesshëm në sportin ku Kosova po prek majat.

Crnogorac një kohë ka qenë trajner i Driton Kukës, kreatorit të suksesit të madh sportiv të xhudos kosovare. Ai po ashtu ka hapur dyert për xhudon kosovare në një periudhë të rëndësishme, në vitet e para të pasluftës. Crnogorac ka mundësuar që xhudistët kosovarë të marrin pjesë në gara ndërkombëtare të mbajtura në Bosnjë. Majlinda Kelmendi ka fituar medaljen e parë në Sarajevë.