Sport

Dukshëm më pak para për federatat sportive nga buxheti i shtetit

 

Memorandumet që është dashur të nënshkruhen në fillim të vitit më në fund kanë nisur të nënshkruhen të premten. Por, një pjesë e drejtuesve të federatave sportive në vend janë larguar të dëshpëruar nga kabineti i ministrit të Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku. Me memorandumet e nënshkruara të premten, federatat sportive në vend do të kenë gjatë vitit 2021 dukshëm më pak mbështetje financiare se në vitin 2020.

Në të vërtetë, MKRS-ja nuk ka zbuluar shifra pas nënshkrimit të memorandumeve të para. Por, drejtues federatash dhe burime të shumta të KOHËS kanë konfirmuar se buxheti për federatat sportive do të jetë dukshëm më i vogël se ai i vitit 2021.