Sport

Vëllezërit Bajoku - të ndarë në kategori, por me synime të njëjta

 

Shpejtim e Bashkim Bajoku kanë fituar disa medalje, por ato që i pranuan të dielën, e që i mbanin edhe të mërkurën në kraharor, janë më të veçanta. Boksierët vëllezër të klubit prishtinas Gollaku, në fundjavë, fituan medalje të arta në Kampionatin Ballkanik që u organizua në Zagreb të Kroacisë. Shpejtimi e fitoi të artën në kategorinë deri 64 kilogramë, ndërsa Bashkimi në kategorinë deri 52 kilogramë.

Ndarja e vëllezërve bëhet vetëm në kategori, ndërsa gjithë rrugëtimin e tyre në boks e kanë bërë bashkë. Edhe synimet për të ardhmen i kanë të njëjta – t’i sjellin Kosovës medalje edhe nga kampionatet evropiane dhe botërore. E dinë se për të arritur majat u duhet goxha punë. Por zotohen se medaljet e fituara të dielën do të jenë motiv për punë dhe përkushtim më të madh.