Sport

Me një përjashtim, notarët kosovarë të fundit në garat e ditës së parë të Evropianit

 

Të hënën ka nisur Kampionati Evropian i notit. Garat e parë të Evropianit në Budapest të Hungarisë janë zhvilluar të hënën paradite, ndërsa kanë garuar edhe notarët kosovarë. Por rezultatet e tyre ishin ato që priteshin – larg rezultateve që kërkohen për të kaluar raundet preliminare ku mund të marrin pjesë të gjithë.

Vetëm Arti Krasniqi prej notarëve të Kosovës ka shmangur pozitat e fundit. Krasniqi, që jeton në Gjermani, ditë më parë garoi në 10 kilometra në ujëra të hapura. Dhe kishte rezultat dëshpërues, duke u renditur vetëm i 30-ti prej 32 garuesve që përfunduan garën. Ka shpresë që ai mund të fitoj normë olimpike dhe për këtë arsye vendi i 30-të ngjalli dyshime. Krasniqi të hënën garoi në 400 metra stil të lirë. Përfundoi i 41-ti me kohë 4:03.39 minuta. Për 16.16 sekonda ishte më i ngadalshëm se fituesi i kualifikimeve. Pas Krasniqit mbetën tetë notarë që e përfunduan garë, ndërsa njëri nuk startoi. Për kualifikim, Krasniqi është dashur të ketë kohë prej të paktën 3:48.41 minuta. Në 50 metra stil të lirë në Evropian garuan dy notaret e reja, Eda Zeqiri e Jona Macula. Eda ishte e parafundit, përkatësisht e 61-ta me kohë 29.16 sekonda.