Sport

Anulimi “politik” i miqësores mes Kosovës e Kazakistanit

Në profilin zyrtar të Federatës së Futbollit të Kazakistanit në Facebook ende është njoftimi për miqësoren mes Kosovës dhe Kazakistanit. Njoftimi është i 23 prillit, ndërsa në të bëhet e ditur se marrëveshja për miqësoren e 4 qershorit në Prishtinë është nënshkruar mes federatave të të dyja vendeve. Është paraqitur në disa vende flamuri i Kosovës dhe janë dhënë informata bazë për përfaqësuesen e Kosovës. Është paraqitur edhe një pano e ndeshjes.

 

Moldavia nuk kishte pranuar të priste Kosovën në territorin e saj, ndërsa Spanja ishte munduar ta përmendte sa më pak Kosovën në deklarimet publike. Tani Kazakistani ka refuzuar të udhëtojë për në Prishtinë për të luajtur miqësoren e aranzhuar. Është Qeveria e Kazakistanit që ka vendosur të mos e lejojë përfaqësuesen e këtij vendi të udhëtojë për në Kosovë. Në FFK thonë se vendimi është i natyrës politike. Kosovës i dalin ende vështirësi me vendet që nuk e njohin shtetin

Në profilin zyrtar të Federatës së Futbollit të Kazakistanit në Facebook ende është njoftimi për miqësoren mes Kosovës dhe Kazakistanit. Njoftimi është i 23 prillit, ndërsa në të bëhet e ditur se marrëveshja për miqësoren e 4 qershorit në Prishtinë është nënshkruar mes federatave të të dyja vendeve. Është paraqitur në disa vende flamuri i Kosovës dhe janë dhënë informata bazë për përfaqësuesen e Kosovës. Është paraqitur edhe një pano e ndeshjes.

Federata e Futbollit e Kazakistanit nuk ka lëshuar njoftim të ri për këtë ndeshje, por është Federata e Futbollit e Kosovës që të martën njoftoi se miqësorja e aranzhuar për 4 qershor në “Fadil Vokrri” është anuluar.