Sport

Integrimi përmes futbollit – rasti i Elizabeta Ejupit

 

Elizabeta Ejupi ka qenë futbolliste profesioniste prej moshës 16-vjeçare, por ky sport nuk ka qenë pjesë e planeve të prindërve të saj që i kishin për të bijën. Në fakt, ata e kanë parë futbollin si mbijetesë në moshën e hershme të vajzës së tyre.

Familja e Ejupit ishte e detyruar të udhëtonte më shumë se 2.500 kilometra për në Londër, për të ikur nga situata gjithnjë e më e paqëndrueshme në vendlindjen e saj, në Kosovë, që atëbotë ishte nën një re lufte ndërmjet Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës të përkrahur nga NATO-ja dhe Serbisë. Konflikti kishte filluar në vitin 1998 dhe lufta u përkeqësua përpara se të përfundonte në qershor të vitit pasues. Gjatë periudhës së luftës, të gjithë ata që jetonin në Kosovë ishin jashtëzakonisht të rrezikuar, në mesin e tyre edhe familja e Elizabetës.