Sport

Si u shpëtua “Euro 2020”

 

(NYT) – Nëse Aleksander Çeferin ka ndonjë fjalë për këtë çështje, atëherë nuk do të ketë kurrë më një Kampionat Evropian futbolli si ky që fillon këtë javë. Dhe, vendimi nuk ka asnjë lidhje me koronavirusin.

Çeferin, presidenti i UEFA-s, përmendi shpejt dhimbjet e kokës që erdhën me organizimin e kampionatit të kësaj vere. Ndeshjet në 11 vende, fillimisht në 13, nënkuptonin gjetjen e 11 qyteteve dhe 11 stadiumeve të afta për t'i organizuar ato. Kjo nënkuptonte krijimin e ekipeve për të drejtuar çdo gjë dhe rregullimin e dhjetëra hoteleve për të strehuar këdo që do të shkonte. Por kjo gjithashtu nënkuptonte lundrimin në juridiksionet ligjore dhe kufijtë gjuhësorë, ligjet e taksave dhe politikat e mëdha, si dhe politikat e futbollit, vlerat e monedhës dhe rregullat e vizave. Dhe kjo ishte para se koronavirusi t'i bënte të gjitha edhe më të vështira.