Sport

VAR-i shënon fitore në “Euro 2020” me vendimmarrje të mprehtë dhe të shpejtë

 

Përdorimi i VAR-it në ndeshjet e futbollit shqetëson shumë tifozë të këtij sporti në të gjithë botën, por roli i tij në Kampionatin Evropian ishte shumë më pak i diskutueshëm sesa përgjatë sezonit 202021 në Premier League të Anglisë, ka thënë kompania e basteve “William Hill” në një raport të lëshuar të enjten.

Kjo kompani krijoi një vlerësim polemikash për secilin nga 18 vendimet e rrëzuara nga VAR-i gjatë ndeshjeve të “Euro 2020” me metrika reaksionare si vëllimi i “Twitterit”, analiza e ndjenjave të tekstit dhe artikuj të gjeneruar mbi incidentet.