Sport

Medaljet e arta olimpike pasojnë suksesin e futbollit italian

 

Tokio, 2 gusht (AP) – Sugjerimet e para thonë se ky ishte viti i Italisë. Suksesi nisi kur grupi italian “Maneskin” fitoi festivalin e njohur të këngës “Eurovision” në muajin maj.

Pastaj erdhi titulli i Kampionatit Evropian në futboll, turne i zhvilluar në qershor dhe korrik. Për të përfunduar gjithçka, në ditën e parë të gushtit, Marcell Jacobs fitoi garën 100 metra vrapim në Lojërat Olimpike të Tokios për të pasuar Usain Boltin si njeriu më i shpejtë në botë.