Sport

Driton Kuka në panelin që vendos për rregullat e reja të xhudos

 

Me sukseset që ka arritur në dekadën e fundit, Driton Kuka tashmë është prej trajnerëve më të suksesshëm të xhudos në botë. Nxënësit e Kukës kanë fituar krejt çka mund të fitohet në xhudo, aktualisht sportin më të zhvilluar olimpik luftarak. Madje Kuka si trajner i ka tri medalje të arta olimpike, që jo shumë trajnerë i kanë.

Mirënjohjet dhe vlerësimet për Kukën janë gjithnjë e më të mëdha. Ai, ndër të tjera, e ka simpatinë dhe përkrahjen e plotë të Marius Vizerit, presidentit të Federatës Ndërkombëtare të Xhudos (IJF). Dhe pikërisht me kërkesë të Vizerit, mik i madh i Kosovës, Kuka së fundi është përfshirë në një grup ku janë vetëm ekspertët më të mëdhenj të xhudos botërore. Ai është pjesë e panelit që do të vendosë për rregullat e xhudos për ciklin e ardhshëm olimpik.