Sport

Rritja e trajnerëve të goditjeve të dënimit në futboll

 

Suksesi i Italisë në “Euro 2020” u mbështet nga risitë dhe imagjinata me rastin e goditjeve të dënimit, përkatësisht goditjeve standarde. Njeriu përgjegjës ishte Gianni Vio, një ish-bankier nga Venecia, i cili kaloi pjesën më të madhe të kohës së tij të lirë si ndihmëstrajner në ligat e ulëta të futbollit italian, para se t'i jepej mundësia për të punuar në elitë.

Vio u angazhua nga Roberto Mancini si trajner i goditjeve të dënimit tek Italia, pasi kaloi 20 vjetët e fundit duke studiuar variacionet e shumta në pozitat e goditjeve të lira. Ai krijoi një faqe në internet mbi këtë temë, e pastaj shkroi librin “That Extra 30 Per Cent” (Ai 30-përqindëshi shtesë). Libri tërhoqi vëmendjen e ish-portierit të Italisë, Walter Zenga, i cili kontaktoi Vion pasi u bë trajner te Cërvena Zvezda e Beogradit.