Sport

Medaljet e Botërorit të Beogradit, me Kosovën “pjesë” të Serbisë

Federata e Boksit e Kosovës të mërkurën njoftoi se selektori Besim Brahimi beson se boksierët kosovarë do të kthehen me medalje nga Kampionati Botëror që do të mbahet në Beograd. Botërori në Beograd do të nisë të dielën dhe do të përfundojë më 6 nëntor.

 

Federata e Boksit e Kosovës të mërkurën njoftoi se selektori Besim Brahimi beson se boksierët kosovarë do të kthehen me medalje nga Kampionati Botëror që do të mbahet në Beograd. Botërori në Beograd do të nisë të dielën dhe do të përfundojë më 6 nëntor.

Medaljen, të cilën boksierët synojnë ta fitojnë, Federata e Boksit e Serbisë e ka publikuar të mërkurën gjatë ditës në faqen zyrtare të saj në “Facebook”. Në medaljen e bërë publike, Kosova paraqitet në hartë si “pjesë” e Serbisë. Publikimi i medaljes nga Federata e Boksit e Serbisë është bërë për të hequr të gjitha dilemat se Kosova nuk është përfshirë në hartën e Serbisë. Kjo, për shkak se ka pasur dilema nëse Kosova nuk është përfshirë në hartë në medaljen zyrtare të Federatës serbe si organizatore e Botërorit. Por në Kosovë e kanë kaluar në heshtje, të paktën deri në orët e vona të së mërkurës.