Sport

Trajneri portugez tregon historinë e arratisjes familjare nga Ukraina

 

Ata u zgjuan në orët e hershme nga zhurma e bombave që u dëgjuan në banesën e tyre në Kiev. Si shumë të tjerë, ata u larguan nga Ukraina, duke u nisur në një udhëtim të rrezikshëm drejt sigurisë. Paulo Fonseca, ish-trajneri i Shakhtar Donetskut e Romas, dhe gruaja e tij ukrainase Katerina, fillimisht u përpoqën të largoheshin nga vendi me makinë, së bashku me vogëlushin e tyre dhe prindërit e Katerinas. Pasi u përballën me trafikun e bllokuar, ata u detyruan të kalonin një natë tjetër në kryeqytet brenda një bunkeri, përpara se të duronin një udhëtim 30 orësh me makinë përmes Moldavisë në Rumani.

“Ishte vërtet shumë e vështirë, por mendoj se është shumë më e vështirë për ukrainasit që kanë mbetur në Ukrainë, ku situata po përkeqësohet çdo ditë e më shumë. Kjo luftë është, besoj, një nga më mizoret në historinë e të gjithë botës, sepse ushtarët që po na vrasin, ata flasin të njëjtën gjuhë dhe është e pabesueshme”, tha Katerina. “Ne lamë gjithçka në Ukrainë. Të gjitha vendet që kanë kaq shumë vlerë për ne janë ende atje, kështu që zemra ime është atje dhe është e thyer për gjithçka”.