Sport

FIFA zgjedh gjashtë gjyqtare femra për Botërorin e meshkujve në Katar

 

Gjyqtaret femra do të shkruajnë historinë e Kupës së Botës këtë vit duke qenë të pranishme në ndeshjet e një turneu të meshkujve për herë të parë në Katar. Tri gjyqtare femra dhe tri ndihmëse u zgjodhën të enjten nga FIFA në mesin e 129 zyrtarëve të përzgjedhur për detyrën e Kupës së Botës, duke përfshirë një arbitër që shkaktoi polemika kur ndau drejtësinë në një ndeshje kaotike të Kupës së Kombeve të Afrikës në janar, ndërsa vuante nga goditja e të nxehtit. Gjyqtarja franceze, Stephanie Frappart, ka qenë e pranishme tashmë në ndeshjet e meshkujve në kualifikimet e Kupës së Botës dhe në Ligën e Kampionëve, pasi drejtoi finalen e Botërorit të Femrave në vitin 2019. Ajo gjithashtu ndau drejtësinë edhe në finalen e Kupës së Francës për meshkuj këtë muaj.

"Si gjithmonë, kriteri që kemi përdorur është ‘cilësia në radhë të parë’ dhe zyrtarët e përzgjedhur të ndeshjeve përfaqësojnë nivelin më të lartë të arbitrimit në mbarë botën”, tha kryetari i Komitetit të Arbitrave të FIFA-s, Pierluigi Collina, i cili drejtoi në finalen e Kupës së Botës në vitin 2002. “Në këtë mënyrë, ne theksojmë qartë se është cilësia ajo që ka rëndësi për ne dhe jo gjinia”.