Sport

Dështimi i Nigerisë për t’u kualifikuar do të ketë ndikim të madh në Botëror

FOTO: AP
 

Tifozët nigerianë të futbollit dhe pronarët e bizneseve në Katar janë ende të tronditur nga dështimi i përfaqësueses nigeriane për t'u kualifikuar në Kupën e Botës, e cila do të mbahet në vendin e Lindjes së Mesme nga 21 nëntori e deri më 18 dhjetor.

Dështimi i Nigerisë për të mposhtur Ganën në mars i pamundësoi asaj të kualifikohet në Katar, një rezultat që tronditi kombin, por gjithashtu i dha një goditje të madhe përafërsisht 12,000 nigerianëve në Katar. Ata mezi prisnin të shikonin ekipin në aksion dhe të përfitonin nga prania e Nigerisë në turne. Ekene Romeo, një biznesmen që ka jetuar në Katar për gati 12 vjet, tha se dështimi i Nigerisë për t'u kualifikuar ia theu zemrën dhe e goditi financiarisht.