Sport

Vëllaznimi kundërshton vendimin e FBK-së, nuk lejon praninë e tifozëve të Trepçës në Gjakovë

 

KB Vëllaznimi ka refuzuar fuqishëm vendimin e Federatës së Basketbollit të Kosovës (FBK), që kishte dhënë leje për udhëtimin e tifogrupit “Torcida” për ndeshjen që Trepça e luan të dielën prej orës 17:00 në Gjakovë, në kuadër të xhiros së shtatë në Superligës. Në të vërtetë, Komisioni i Garave të FBK-së ka miratuar kërkesën e Trepçës për udhëtimin e tifozëve në mënyrë të organizuar për ta përkrahur ekipin e tyre përball Vëllaznimit. Në anën tjetër, Trepça ka shtuar se ka marrë miratimin për tifozët e saj, të cilët kanë nisur të bëhen gati për ndeshjen në Gjakovë.

“Miratohet kërkesa e KB Trepça për udhëtimin e tifozëve të këtij klubi në ndeshjen e xhiros së VII me KB Vëllaznimi. Urdhërohen KB Vëllaznimi dhe KB Trepça të veprojnë sipas dispozitave të nenit 10 të Propozicioneve të Garave”, thuhet në vendimin e Komisionit të Garave të FBK-së, të marrë në mbledhjen e mbajtur më 18 tetor dhe për miratimin e kësaj kërkese ky Komision ka bërë të ditur se ka marrë parasysh tri fakte. “KB Trepça ka dërguar me kohë kërkesën për rezervim të biletave dhe udhëtim të shikuesve mysafirë në mënyrë të organizuar. Në komunikim me anëtar të KG-së, zyrtarët e KB Vëllaznimi kanë shprehur brengën për sigurinë e tyre, por nuk e kanë argumentuar dhe nuk kanë dhënë dëshmi nga organet e sigurisë së udhëtimi i tifozëve mysafirë në atë ndeshje paraqet rrezik të lartë. Kemi pasur edhe praktika të tjera të udhëtimit të tifozëve mysafirë në ndeshje”.