Sport

Kthehet çështja e Superligës Evropiane, por pa anglezët

 

Organizatorët e projektit të Superligës Evropiane prezantuan të enjten një propozim të ri të premtuar prej kohësh për një garë me shumë divizione që përfshin deri në 80 ekipe evropiane të futbollit dhe që funksionojnë jashtë autoritetit të UEFA-s. Duke vendosur 10 parime për projektin, kompania “A22 Sports Management” me bazë në Spanjë tha se kishte biseduar me "gati 50 klube evropiane" për propozimin e ringjallur. Është e paqartë nëse ndonjë klub e ka mbështetur publikisht.

Dokumenti pason një pengesë fillestare ligjore për kompaninë “A22” në dhjetor në Gjykatën Evropiane të Drejtësisë në Luksemburg në një sfidë ndaj asaj që pretendon se është kontrolli monopol nga UEFA, organi qeverisës i futbollit evropian. Avokati i përgjithshëm, Athanasios Rantos, propozoi atëherë që gjykata të njohë autoritetin e UEFA-s mbi garat evropiane të futbollit.