Sport

Tifozët e futbollit nisin sfidën ligjore ndaj autoriteteve franceze

FOTO: AP
 

Një organizatë ombrellë për grupet e tifozëve të futbollit ka ndërmarrë veprime ligjore që synojnë të sfidojnë autoritetet franceze që ndaluan tifozët që të marrin pjesë në disa ndeshje këtë fundjavë.

Shoqata Kombëtare e Tifozëve tha të premten se ia ka referuar çështjen gjykatës më të lartë administrative të Francës, pasi kërkon të kundërshtojë ndalimet e autoriteteve që synojnë katër ndeshje, përfshirë dy në nivelin më të lartë të ligës franceze. Ndalimet e urdhëruara nga qeveria franceze dhe autoritetet lokale erdhën pas vdekjes së një tifozi në Nantes fundjavën e kaluar.