Storie suksesi

Habib Jakupi

Habib Jakupi

1. Në cilin vit keni mërguar?

Kam mërguar për në Gjermani në vitin 1992 pasi që më informuan se nuk ka specializim për mua derisa ekziston ky regjim; jam kthyer në Kosovë në vitin 2003 dhe kam mërguar përsëri (në Zvicër ) në vitin 2013 (pasi që Gjykata Kushtuetuese i rrëzoi nenet reformatore në ligjin e ri të Shëndetësisë të aprovuar në vitin 2012 dhe me këtë veprim e bëri të ligjshme status quo-në d.m.th. stagnimin për 10-15 vitet e ardhshme. Një grup i mjekëve ku bëja pjesë edhe unë ishim angazhuar afër 10 vjet që të ndahej qartë puna e mjekut: ose në sektorin publik ose në sektorin privat! Dhe kjo dështoi në kushtetuese!