Tech

Sony Xperia 4 do të mund ta zëvendësojë linjën Compact

 

Sony nuk e ka publikuar ende telefonin e ri nga linja e vet Compact (ashtu si edhe pasardhësin XZ3). Janë paraqitur thashetheme se modelet e reja Compact do të zhvendosen më shumë drejt segmentit të mesëm, ndërsa këtu në skenë futet modeli Sony Xperia 4. Informacioni bazohet në thashetheme dhe e përfshin një foto e cila i krahason dy modele të vjetra Compact me telefonin e ri, përcjell GSMArena.

Sony Xperia 4 do të duhej ta mbajë gjerësinë e modelit më të vjetër Compact (65mm), por do ta rrisë ekranin në raportin 21:9. Ndryshimi do të jetë i konsiderueshëm në fushën e çipave. Modelet më të hershme Compact ishin një lloj telefoni mini premium, ndërsa Xperia 4 do të duhej të ketë çipsetin Snapdragon 710, gjë që e vendos telefonin në segmentin e mesëm.