Tech

Hakohet sistemi i Partisë Popullore Austriake, vidhen sasi e madhe e të dhënave

Foto: Driton Paçarada / Koha Ditore / Ilustrim
Foto: Ilustrim
 

Nga selia e Partisë Popullore Austriake (OVP) e Sebastian Kurz, gjatë një sulmi të kohëve të fundit, hakerë të panjohur morën të dhëna që datojnë nga vitet e nëntëdhjeta.

Europol ishte gjithashtu i përfshirë në hetimin dhe kontrollimin e hakerëve, pasi sulmi u zbulua se kishte ndodhur jashtë Austrisë.