Tech

Apple largon aplikacionin e përdorur nga protestuesit në Hong Kong

Apple largon aplikacionin e përdorur nga protestuesit në Hong Kong

Kompania amerikane, Apple ka larguar një aplikacion që kanë shfrytëzuar protestuesit në Hong Kong për të regjistruar lëvizjet e policisë dhe përdorimin e gazit lotsjellës, duke thënë se aplikacioni ka shkelur rregullat e kompanisë.

Sipas Apple, aplikacioni HKmap.live është “shfrytëzuar në një mënyrë që ka rrezikuar zbatuesit e ligjit dhe banorët”.