Twitter pezullon llogaritë e lidhur me Hamas dhe Hezbollah

Twitter pezullon llogaritë e lidhur me Hamas dhe Hezbollah

06 November 2019 09:18

Twitter pezulloi disa llogari të lidhura me Hamasin dhe Hezbollahun gjatë fundjavës, pasi u kërkua vazhdimisht ta bënte këtë nga një grup bipartizan i përfaqësuesve të Sh.B.A. Ligjvënësit — Josh Gottheimer (D-NJ), Tom Reed (R-NY), Max Rose (D-NY) dhe Brian Fitzpatrick (R-PA) e kritikuan kompaninë për lejimin e llogarive të qëndrojnë lart, edhe pse Hamasi dhe Hezbollahu janë shpallur si organizata terroriste të huaja nga qeveria e Shteteve të Bashkuara.

Llogaritë e pezulluara përfshijnë llogaritë në gjuhën angleze dhe arabe të Hamasit dhe ato që i përkasin Al-Manar, një stacion televiziv i lidhur me Hezbollahun, dhe shërbimin e lajmeve të lidhur me Hamas Quds News Network.

Twitter fillimisht u tha kongresmenëve se bën dallimin midis fraksioneve politike dhe ushtarake të atyre organizatave. Në një përgjigje të 22 tetorit, anëtarët e Dhomës i thanë Twitter-it se “ky dallim nuk është i rëndësishëm, as nuk është i përbashkët. Hezbollah dhe Hamas janë organizata terroriste siç përcaktohet nga qeveria e Shteteve të Bashkuara. Pikë. ”

Më 1 nëntor, drejtori i politikës publike në Twitter në Shtetet e Bashkuara dhe Kanada Carlos Monje Jr., u përgjigj se llogaritë ishin pezulluar pas një shqyrtimi.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme