Tech

Toyota do ta ndërtojë prototipin e “qytetit të së ardhmes”

Toyota do ta ndërtojë prototipin e “qytetit të së ardhmes”

Toyota do ta ndërtojë në Japoni prototipin e "qytetit të së ardhmes", i cili do të përdoret për t’i zhvilluar dhe testuar teknologjitë e ardhshme.

Qyteti do të emërtohet Woven City, dhe do të jetë në afërsi të vullkanit Mount Fuji. Si burim të energjisë do t’i përdorë qelizat e karburantit të hidrogjenit, ndërsa në të për fillim do të jetojnë 2.000 banorë dhe hulumtues të përhershëm. Kur bëhet fjalë për automjetet do të përdoren vetëm automjetet autonome pa emetim të CO2.