Tech

Ekosistemi Sony PlayStation 4 ka pasur shitje prej mbi një miliard lojëra

Ekosistemi Sony PlayStation 4 ka pasur shitje prej mbi një miliard lojëra
 

Sony ka njoftuar se sa e madhe është platforma PlayStation 4 dhe janë veçuar disa statistika interesante, përfshirë shitjen e mbi një miliard lojërave deri më tani, raporton TweakTown.

Gjatë panairit CES, kompania e theksoi dominimin e jashtëzakonshëm të ekosistemit PlayStation 4 në industrinë gaming. Fitimi më i madh vjen nga shitja e softuerëve, ndërsa gjatë shtatë vjetëve sa ekziston PS4, gamerët kanë blerë lojëra të PlayStation 4 në një vlerë prej madje 1.15 miliardë dollarësh. Në mesatare, një pronar mesatar i PS4 i zotëron nëntë lojëra.