Tech

Mbretëria e Bashkuar do të blejë super-kompjuterin meteorologjik më të shpejtë në botë

 

Shërbimi Meteorologjik në Mbretërinë e Bashkuar, Met Office, do të shpenzojë 1.6 miliard dollarë në super kompjuterin më të fuqishëm në botë për klimën.

Specialistët shpresojnë se do të ndihmojë në uljen e dëmeve që uraganet dhe përmbytjet shkaktojnë në infrastrukturën jetësore. Sipas agjencisë, superkompjuteri do të krijojë një “sistem digjital” të atmosferës sonë me të dhëna të tilla si shpejtësia e erës, temperatura, presioni i ajrit dhe shumë më tepër.