Tech

Hakerët zbulojnë kodin i cili hap çdo iPhone

Hakerët zbulojnë kodin i cili hap çdo iPhone

Një ekip i njohur i hakerëve të iPhone kanë publikuar një vegël të re e cila e hap çdo iPhone, edhe modelet më të reja të cilat funksionojnë me programin më të ri iOS 13.5.

Për derisa Apple ka pasur qasjen e “murit” sa i përket iPhone-it, duke lejuar vetëm aplikacione dhe ndryshime të cilat kjo kompani i aprovon, hakerët janë përpjekur që të thyejnë atë që e quajnë “burg”. Hakerët e kanë bërë këtë duke gjetur dobësi në iOS me anë të cilës mund të hynë në disa nga shumë kufizimet të cilat Apple i ka vendosur për të parandaluar qasjen në softuer.