Tech

Facebook, YouTube, Twitter përballë rregullave të reja të BE-së, afati deri në vjeshtë

Facebook, YouTube, Twitter përballë rregullave të reja të BE-së, afati deri në vjeshtë
Foto: AP

Facebook, YouTube, Twitter, për herë të parë do t’i nënshtrohen rregullave të BE-së për transmetimin e gjuhës së urrejtjes dhe përmbajtjes së dëmshme nën udhëzimet e Komisionit Evropian të njoftuar të enjten.

Ndryshimet në Direktivën e Shërbimeve të Mediave Audiovizive të miratuara në vitin 2018 erdhën pjesërisht nga lobimi nga transmetuesit që donin që platformat në internet të kishin të njëjtat detyrime si kompanitë tradicionale të mediave.