Tech

Mitra, roboti që ndihmon pacientët me COVID në Indi të flasin me të dashurit e tyre

Mitra, roboti që ndihmon pacientët me COVID në Indi të flasin me të dashurit e tyre
Foto: Reuters

Një spital në Indi ka angazhuar një robot për të patrulluar nëpër reparte, dhe të lidhë pacientët me koronavirus me shokët dhe familjarët, shkruan agjencia Reuters.

Mitra, që nga gjuha hinduse nënkupton “shok”, është i njohur për bashkëveprimin me kryeministrin Narendra Modi, gjatë një ngjarje në vitin 2017.