Tech

A mund të sfidohet Google?

A mund të sfidohet Google?

Një rast mosbesimi i Qeverisë amerikane kundër gjigantit të kërkimeve në internet Google duket i fortë, por mund të përballet me një betejë të ashpër gjyqësore, paralajmërojnë ekspertët.

Kompania Google u padit më 20 tetor për dëmtimin e konkurrencës në kërkimet dhe reklamat në internet, përmes marrëveshjeve të shpërndarjes dhe kufizimeve të tjera, që e vendosin mjetin e saj të kërkimit në qendër, sa herë që konsumatorët shfletojnë ueb-in.