Tech

Hakerë të Koresë së Veriut dyshohet se kanë tentuar të futen në sistemin e AstraZenecas

Hakerë të Koresë së Veriut dyshohet se kanë tentuar të futen në sistemin e AstraZenecas
Foto: Ilustrim
 

Hakerë të Koresë së Veriut dyshohet se kanë tentuar të hyjnë në sistemet e ilaçprodhuesit britanik AstraZeneca javët e fundit, sipas burimeve të Reutersit.

Hakerët të paraqitur si rekrutues në faqen e rrjeteve LinkedIn dhe WhatsApp për t'iu afruar stafit të AstraZenecas me oferta të rreme për punë. Më pas, kanë dërguar dokumente që pretendonin të ishin përshkrime të punës të lidhura me një kod të dëmshëm të krijuar për të fituar akses në kompjuterin e dikuj që do të binte pre e kësaj.