Tech

Mikroskopët e së ardhmes me rreze lazer dhe IA

Mikroskopët e së ardhmes me rreze lazer dhe IA
 

Milano, 4 dhjetor – Revolucionarizimi i studimit të origjinës së sëmundjeve të tilla si tumoret falë një mikroskopi të gjeneratës së re që kombinon teknologjitë më të sofistikuara të lazerit me algoritmet e inteligjencës artificiale, është qëllimi i ”Crimson”, projekti ndërkombëtar i kërkimit të Politeknikumit të Milanos.

Financuar nga Komisioni Europian me më shumë se 5 milion euro, ai do të zgjasë 42 muaj dhe do të synojë zhvillimin e një endoskopi inovativ për diagnozën ”in vivo” në trupin e njeriut.