Tech

Nga pranvera, iPhone s’do të përcjellë sjelljet e përdoruesve

 

Apple po planifikon të lansojë një sistem të ri të kontrollit të privatësisë në pranverë për t’ia parandaluar aplikacioneve të telefonit që në mënyrë të fshehtë të përcjellin sjelljet e përdoruesve.

Lëvizja vjen në kohën kur rrjeteve sociale dhe shërbimeve digjitale po u bëhet presion të heqin dorë nga mbikëqyrja e të dhënave të përdoruesve, të cilat po i shfrytëzojnë për t’i ndihmuar vetes në shitjen e reklamave.