Tech

Më pak politikë në Facebook

Foto: Ilustrim
 

Kompania Facebook njoftoi të mërkurën se do të publikojë më pak lajme politike. Kjo masë është në përputhje me planin e shefit të kompanisë, Mark Zuckerberg për të ulur përmbajtjen e tendencioze.

Rrjeti më i madh social tha se do të fillojë testimin e algoritmeve të ndryshuar "për një përqindje të vogël të njerëzve" në Kanada, Brazil dhe Indonezi këtë javë dhe Shtetet e Bashkuara në javët e ardhshme.