Tech

TikTok pajtohet të paguajë 92 milionë dollarë, akuzohet për shkelje ligjore me softuerin për njohje të fytyrës

TikTok pajtohet të paguajë 92 milionë dollarë, akuzohet për shkelje ligjore me softuerin për njohje të fytyrës
 

TikTok është pajtuar të paguajë 92 milionë dollarë për të zgjidhur një padi në lidhje me keqpërdorimin e inteligjencës artificial për të gjurmuar dhe ruajtur të dhënat e përdoruesve, raporton BBC.

Një grup ka ngre padi duke thënë se ka thyer ligjet me përdorimin e softuerit për njohjen e fytyrës në videot e publikuara nga përdoruesit dhe algoritmet për të identifikuar moshën, gjininë dhe etninë.