Tech

Britania do ta hetojë kompaninë Apple rreth kushteve “të padrejta” të App Stores

 

Rregullatori i konkurrencës në Britani të Madhe ka hapur një hetim ndaj gjigantit amerikan teknologjik, Apple, mbi pretendimet se kompania po përdor kontrollin e saj mbi dyqanin online App Store për të vendosur kushte “të padrejta dhe anti-konkurruese” për zhvilluesit e aplikacioneve.

Autoriteti i Konkurrencës dhe Tregjeve ka njoftuar se ka vendosur të hetojë bazuar në punën e Appletnë sektorin digjital, “si dhe disa zhvillues që raportojnë se kushtet e Applet janë të padrejta dhe mund të thyejnë ligjin e konkurrencës”, raporton Guardian.