Tech

Sao Paulo gjobit me 2 milionë dollarë Applen

FOTO: AP
 

Fondacioni për Mbrojtjen dhe Mbrojtjen e Konsumatorit në Sao Paulo të Brazilit ka gjobitur gjigantin teknologjik, Apple, me rreth 2 milionë dollarë për mos përfshirjen e karikuesit me iPhone 12.

Në total një gjobë prej 10 milionë dollarësh është vendosur në përgjithësi kundër Apple për shitjen e iPhoneve pa karikues, si dhe për mashtrim të reklamave, shitjen e pajisjeve me defekte të fabrikës, mbajtjen e kushteve të padrejta të kontratës me konsumatorët dhe mos riparimin e një produkti ende nën garanci.