Tech

Para 15 vjetësh u postua ‘cicërima’ e parë në Twitter

 

15 vjet më parë është publikuar postimi i parë në rrjetin social Twitter. Këtë e kishte bërë drejtori i Twitterit, Jack Dorsey, ku kishte shkruar "sapo krijova Twitterin tim". Twitteri ishte themeluar më 21 mars në San Francisco ndërsa ishte lansuar për publikun më 15 korrik të 2006-s.

Në bazë të statistikave, Twitteri ka rreth 187 milionë përdorues në mbarë botën. Më së shumti ka në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Japoni, Indi dhe Britani të Madhe.