Tech

Rusia gjobit Facebookun dhe Telegramin

FOTO: AP
 

Autoritetet ruse urdhëruan të enjten Facebookun dhe aplikacionin e mesazheve Telegram të paguanin gjoba të mëdha për dështimin për të hequr një përmbajtje të ndaluar, një veprim që mund të jetë pjesë e përpjekjeve në rritje të qeverisë për të forcuar kontrollin mbi platformat e rrjeteve sociale mes disidencës politike.

Një gjykatë në Moskë gjobiti Facebookun me një total prej afërisht 236.000 dollarë dhe Telegramin me 139.000 dollarë. Nuk ishte e qartë se çfarë lloji të përmbajtjes nuk arritën të hiqnin platformat.