Tech

Italia themelon Agjencinë e Sigurisë Kibernetike me 300 ekspertë

 

Një ekip prej 300 ekspertësh me buxhet prej 530 milionë euro deri në vitin 2027 për të mbrojtur Italinë nga rreziku kibernetik. Këto janë shifrat e Agjencisë Kombëtare të Sigurisë Kibernetike, e krijuar me një dekret të nënshkruar nga kryeministri Mario Draghi dhe i miratuar nga Këshilli i Ministrave.

Emri aktualisht më i akredituar është ai i Roberto Baldonit.