Tech

Irani krijon aplikacionin që synon t’i “bashkojë beqarët”

 

Irani ka krijuar një aplikacion takimesh që synon t’i lehtësojë martesat, derisa shkalla e divorcit është në rritje ndërsa e lindjeve po bie.

Aplikacioni i quajtur “Hamdan” që në persisht nënkupton “shok”, u zhvillua nga Organizata Islamike e Propagandës. Me këtë tentohet të përdoret inteligjenca artificiale për t’i gjetur beqarët që duan martesë të përhershme dhe vetëm një grua.