Tech

NASA po përdor satelitët për t'i drejtuar zjarrfikësit në pikat më të nxehta të zjarreve

 

Derisa miliarderët po garojnë që të dërgojnë vetën në hapësira, NASA është duke dërguar prapa në tokë imazhe satelite, për t’u ofruar në këtë mënyrë ndihmë të madhe zjarrfikësve që po përballen me betejën e zjarreve.

Agjencia Federale e Hapësirës po përdor teknologjinë e re të imazhit hapësinor nga Stacioni Hapësinor Ndërkombëtar për të informuar ekipet e zjarrit që luftojnë me zjarret Dixie dhe Bootleg aty ku janë në nxehtësinë më të madhe.