Tech

Twitteri bashkon forcat me AP-në e Reutersin kundër dezinformatave

 

Gjiganti Twitter do ta fillojë bashkëpunimin me dy prej prodhuesve më të mëdhenj ndërkombëtarë të lajmeve, Reuters dhe Associated Press, për t’i zbuluar dezinformatat në rrjetin e tij të mesazheve.

Agjencitë e lajmeve do ta ndihmojnë Twitterin me më shumë të dhëna lidhur me kontekstin dhe sfondin e ngjarjeve që krijojnë një vëllim të lartë të postimeve. Twitter shpreson se kjo do ta kundërsulmojë përhapjen e informacioneve të rreme, ka shkruar Associated Press.