Tech

Apple shtyn planin për të skanuar iPhonët për abuzim të fëmijëve

 

Apple ka shtyrë planet për të nisur skanimin e iPhonëve të përdoruesve amerikanë, në kërkim të materialeve për abuzim seksual të fëmijëve.

Vendimi për shtyrje ka ardhur pas përhapjes së kritikave nga grupet e mbrojtjes së privatësisë dhe të tjerët, duke deklaruar se kjo iniciativë paraqet një precedent të rrezikshëm.