Tech

SpaceX lanson misionin e parë turistik në hapësirë

 

Kompania SpaceX ka bërë edhe një hap parakur bëhet fjalë për udhëtime në hapësirë, pasi sot ka lansuar suksesshëm misioni turistik Inspiration4.

SpaceX dërgoi katër persona në hapësirë ​​dhe kështu filloi misionin e parë me një ekuipazh në të cilin nuk ka astronautë profesionistë. Misioni i quajtur Inspiration4 përfaqëson hapin e fundit drejt udhëtimeve private në hapësirë ​​që kompanitë si SpaceX duan ta sjellin në një nivel të qenit plotësisht normal dhe të arritshëm për turistët, jo vetëm për astronautët qeveritarë.