Tech

Gjigantët teknologjikë po e pamundësojnë parandalimin e terrorizmit

 

Komisioneri i Policisë Metropolitane në Britaninë e Madhe i ka akuzuar së fundi gjigantët e teknologjisë se e kanë bërë më të vështirë identifikimin dhe parandalimin e terroristëve.

“Fokusi i gjigantëve të teknologjisë në kriptimin nga fillimi deri në fund në disa raste ishte kishte pamundësuar policisë kryerjen e punës së vet”, ka shkruar Dame Cressida Dick në “Telegraph”.