Tech

BE-ja detyron prodhuesit të kenë karikues të njëjtë për të gjithë telefonat

 

Prodhuesit do të detyrohen të krijojnë një zgjidhje universale të karikimit për telefonat dhe pajisjet e vogla elektronike, sipas një rregulli të ri të propozuar nga Komisioni Evropian.

Qëllimi është të zvogëlojë mbeturinat duke inkurajuar konsumatorët të ripërdorin karikuesit ekzistues kur blejnë një pajisje të re.