Tech

Google do të investojë 1 miliard dollarë në Afrikë për përhapjen e internetit

 

Kompania amerikane e teknologjisë Google njoftoi se do të investojë 1 miliard dollarë në Afrikë në pesë vjetët e ardhshme për të siguruar qasje të shpejtë dhe të lirë në internet dhe për të mbështetur transformimin digjital.

Shefi Ekzekutiv i Google, Sundar Pichai, deklaroi në takimin online të titulluar “Google për Afrikën” se kompania do të ketë përparësi mbështetjen e bizneseve të reja në kontinent dhe do të ndihmojë në zgjerimin e rrjetit të saj të internetit.