Tech

Facebooku do të pengojë shitjet ilegale të pyjeve të Amazonës përmes platformës së tij

 

Facebooku ka bërë të ditur se do të nis të ndalojë shitjet ilegale të zonave të mbrojtura të pyjeve të Amazonit, në platformën e tij.

Gjiganti i rrjeteve sociale ka ndryshuar politikën e saj, pas raportimit të BBC-së lidhur me këto veprime. Masat e reja të Facebookut do të aplikohen vetëm për zonat e ruajtjes por jo edhe për pyjet në pronësi publike. Po ashtu, këto masa do të zbatohen vetëm për rajonin e Amazonit dhe jo për pyjet dhe habitatet e tjera rreth botës.